A kriptákról

A kriptákról
Az a tény, hogy elhunyt szerettének szép síremléket állítson, mindenki számára nagyon fontos. Hogy ez milyen formában valósul meg, annak pedig szinte csak a képzelet szabhat határt. Ma már szinte korlátlanul állnak rendelkezésre lehetőségek úgy a formák és a dekoráció, mint a sír kialakítása tekintetében. A lehetőségek közül az egyik legnépszerűbb a kripta készíttetése, mely akár több generáció számára is megfelelő nyughely lehet.

A kripta készítése építési engedélyhez kötött. Ez a típusú sír magában foglal egy földben lévő al- és egy felszín felett kialakított felépítményt. Az alépítmény falazata és padlózata betonból készül, igény esetén szigeteléssel is ellátható. Amennyiben előre gyártott elemeket használnak az alépítményhez, a munkafolyamat nagyban felgyorsítható és leegyszerűsíthető. A felépítmény tetszőlegesen burkolható műkővel, mészkővel, gránittal. Hogy a kripta milyen méretben készüljön, a megrendelő igényein múlik.

A kriptába történő temetés szükségessé teszi a kriptanyitást, amihez szintén engedélyre van szükség. Az ehhez szükséges formanyomtatvány kitöltését a temetkezéssel kapcsolatos ügyintézés keretében kell elintézni. A kripta nemcsak koporsós, de urnás temetkezéshez is használatos. Az urnakripta egy felszín feletti felépítményt, melybe több urna helyezhető. Temetés esetén az urnakripta fedlapját eltávolítják, majd gondosan visszahelyezik.

A kriptákról
Kérjük szavazzon!

Ez is érdekes lehet...