A műkő sírkő

A műkő sírkő
A legkedvezőbb árat biztosító sírkő alapanyag. Általában ez a legnyomósabb érv, amiért választják, ugyanakkor – amennyiben megfelelő a minősége – készíthető belőle éppen olyan tartós sírkő, mint pl. mészkőből. Hogy mekkora lesz az élettartama, azt tehát nagyban befolyásolja a gyártási eljárás. A legjobb, ha a régi iskola képviselői által készült műkőt használjuk fel.

A műkőből készült elemeket szabvány formákban készítik el. Egyedi megoldásokra lehetőséget ezen előregyártott elemeknek az egymással való kombinálása ad, illetve többféle színárnyalat közül is választhatunk. Bár a műkő sír hajlamos a mohásodásra és a piszkolódásra, nagy előnye a természetes anyagú sírokkal szemben, hogy könnyebben tisztítható, ezért piszkolódás miatti cseréje csak a legritkább esetekben indokolt. Az új sírt érdemes azonnal impregnálni, így megóvhatjuk a mohásodástól. Ezt a feladatot minden 2. évben javasolt megismételni. Arra figyeljünk, hogy savas tisztítószert sose használjunk a műkőből készült sír tisztításához!

A műkőből készült sírkő élettartama a kő minőségétől függően 10-25 év. Ez idő alatt is számolni kell azonban azzal, hogy idővel fakul és elszíneződik, a lehulló falevelek, a rozsda, a viasz könnyen elszínezhetik. Legfőbb előnye tehát egyértelműen olcsósága, azonban ez ne riasszon el senkit. A műkő is alkalmas arra, hogy méltó emléket állítsunk belőle szeretteink számára.

A műkő sírkő
Kérjük szavazzon!

Ez is érdekes lehet...