A gránit sírkő

A gránit sírkő
Sírkő kiválasztásánál a két legfontosabb szempont az időtállóság és az esztétikus megjelenés. A gránit mindkét tekintetben az egyik legjobb választás, hiszen ez a vulkáni eredetű kőzet nagyon strapabíró, ellenáll egészen szélsőséges időjárási körülményeknek is, jól bírja a fagyot és eredeti fényét sokáig megőrzi. Emellett pedig többféle színben is létezik.

Gránit szürke

Ha a gránitot választjuk a sírkő anyagának, az elkészült sír színe lehet fekete, barna, szürke, zöld, rózsaszín, mahagóni és még sok egyéb árnyalat. Kétség sem fér hozzá, hogy színek tekintetében a gránit adja kezünkbe a legtöbb lehetőséget. A szín azonban csak az egyik fontos tényező a sír megjelenésében. A gránitba bonyolult mintákat, díszes feliratokat és motívumokat is lehet faragni, ezzel pedig még inkább személyre szabottá tenni a tükörfényes sírkövet. A gránit díszíthető homokfúvással, csiszolással, faragással, gravírozással. Egyedivé tenni a belőle készült sírkövet csak fantázia kérdése. Előnyei közé tartozik súlya is, mivel igen nehéz, elmozdítani, ellopni sem könnyű.

Gránit barna

Karbantartása szintén fontos szempont a hozzátartozók számára, hiszen egy sírkőnek évtizedeken át eredeti szépségében kell ragyognia. A minőségi gránit ennek a kitételnek is maradéktalanul megfelel, mivel könnyen tisztítható, ehhez a legjobb alkoholos üvegtisztító szert használni. Időnkénti tisztítással a gránit síremlék időtlen időkig méltóképpen őrzi szeretteink emlékét.

Budapesti temetők ahol sírköves szakembereink dolgoznak:
Angeli utcai urnatemető, Budafoki temető, Cinkotai köztemető, Csepeli temető, Csillaghegyi urnatemető, Óbudai temető, Szent Gellért urnatemető, Farkasréti temető, Izraelita temető, Kerepesi temető, Kispesti öreg temető, Kispesti új temető, Kispesti izraelita temető, Kozma utcai izraelita temető, Megyeri temető, Rákospalotai köztemető, Lőrinci temető, Erzsébeti temető, Új köztemető. Egyedi síremlékek készítése és forgalmazása.

És egy videó a gránit sírkő színekről:

Kiemelt megyék és települések ahol sírköves szakembereink dolgoznak:
Sírkő készítés Pest megye – Sírkő Budapest
Sírkő készítés Nógrád megye – Sírkő Salgótarján
Sírkő készítés Fejér megye – Sírkő Székesfehérvár
Sírkő készítés Komárom megye – Tatabánya
Sírkő készítés Jász-Nagykun-Szolnok megye – Szolnok
Sírkő készítés Heves megye – Eger
Sírkő készítés Bács-Kiskun megye – Kecskemét

4.1/5 - (16 votes)

Érdekes lehet!