A kriptákról

A kriptákról
Az a tény, hogy elhunyt szerettének szép síremléket állítson, mindenki számára nagyon fontos. Hogy ez milyen formában valósul meg, annak pedig szinte csak a képzelet szabhat határt. Ma már szinte korlátlanul állnak rendelkezésre lehetőségek úgy a formák és a dekoráció, mint a sír kialakítása tekintetében. A lehetőségek közül az egyik legnépszerűbb a kripta készíttetése, mely akár több generáció számára is megfelelő nyughely lehet.

A kripta készítése építési engedélyhez kötött. Ez a típusú sír magában foglal egy földben lévő al- és egy felszín felett kialakított felépítményt. Az alépítmény falazata és padlózata betonból készül, igény esetén szigeteléssel is ellátható. Amennyiben előre gyártott elemeket használnak az alépítményhez, a munkafolyamat nagyban felgyorsítható és leegyszerűsíthető. A felépítmény tetszőlegesen burkolható műkővel, mészkővel, gránittal. Hogy a kripta milyen méretben készüljön, a megrendelő igényein múlik.

A kriptába történő temetés szükségessé teszi a kriptanyitást, amihez szintén engedélyre van szükség. Az ehhez szükséges formanyomtatvány kitöltését a temetkezéssel kapcsolatos ügyintézés keretében kell elintézni. A kripta nemcsak koporsós, de urnás temetkezéshez is használatos. Az urnakripta egy felszín feletti felépítményt, melybe több urna helyezhető. Temetés esetén az urnakripta fedlapját eltávolítják, majd gondosan visszahelyezik.

Budapesti temetők ahol sírköves szakembereink dolgoznak:
Angeli utcai urnatemető, Budafoki temető, Cinkotai köztemető, Csepeli temető, Csillaghegyi urnatemető, Óbudai temető, Szent Gellért urnatemető, Farkasréti temető, Izraelita temető, Kerepesi temető, Kispesti öreg temető, Kispesti új temető, Kispesti izraelita temető, Kozma utcai izraelita temető, Megyeri temető, Rákospalotai köztemető, Lőrinci temető, Erzsébeti temető, Új köztemető.

Kiemelt megyék és települések ahol sírköves szakembereink dolgoznak:
Sírkő készítés Pest megye – Sírkő Budapest
Sírkő készítés Nógrád megye – Sírkő Salgótarján
Sírkő készítés Fejér megye – Sírkő Székesfehérvár
Sírkő készítés Komárom megye – Tatabánya
Sírkő készítés Jász-Nagykun-Szolnok megye – Szolnok
Sírkő készítés Heves megye – Eger
Sírkő készítés Bács-Kiskun megye – Kecskemét

4.7/5 - (12 votes)

Érdekes lehet!