A márvány sírkő

A márvány sírkő
A márvány nagyon népszerű alapanyag a sírkő készítésben. Elsősorban exkluzív megjelenése miatt választják, annak ellenére is, hogy sírkő készítés szempontjából nem a legideálisabb anyag. Ám ha szerettünk számára márványból szeretnénk sírkövet készíttetni, annak semmi akadálya nincs, annál is inkább, mivel kis odafigyeléssel és rendszeres karbantartással ez az alapanyag is megtarthatja eredeti szépségét.

Márvány vörös

A márvány sírkő anyagában egyedi mintázatú, színében a meleg árnyalatokat testesíti meg. Könnyen kezelhető, jól faragható anyag, mely sokak szívét rabul ejti. Aki a márvány mellett kötelezi el magát, egy csodálatos megjelenésű sírkő készíttetése mellett dönt, mely azonban jóval több karbantartást igényel, mint pl. a gránit.

Márvány fehér

A márvány sírkő hátrányai közül elsősorban azt érdemes megemlíteni, hogy az időjárási tényezőkkel szemben kevésbé ellenálló, ezért elsősorban beltérre történő használatát szokás javasolni (pl. családi kriptákban ideális vázák, szobrok, egyéb díszítőelemek készítéséhez). Bár újracsiszolható, felújítható, azzal tisztában kell lenni, hogy fényét 10-15 év elteltével elveszíti és mohásodásra hajlamos. Ára szintén nem előnyei sorát gyarapítja, mivel a magasabb árkategóriájú sírkő alapanyagok közé sorolható. Aki azonban a márvány sírkő mellett köteleződik el, egy valóban egyedi, rendkívüli szépségű, elegáns síremlék tulajdonosa lesz.

4.9/5 - (7 votes)

Érdekes lehet!