A műkő sírkő

A műkő sírkő
A legkedvezőbb árat biztosító sírkő alapanyag. Általában ez a legnyomósabb érv, amiért választják, ugyanakkor – amennyiben megfelelő a minősége – készíthető belőle éppen olyan tartós sírkő, mint pl. mészkőből. Hogy mekkora lesz az élettartama, azt tehát nagyban befolyásolja a gyártási eljárás. A legjobb, ha a régi iskola képviselői által készült műkőt használjuk fel.

A műkőből készült elemeket szabvány formákban készítik el. Egyedi megoldásokra lehetőséget ezen előregyártott elemeknek az egymással való kombinálása ad, illetve többféle színárnyalat közül is választhatunk. Bár a műkő sír hajlamos a mohásodásra és a piszkolódásra, nagy előnye a természetes anyagú sírokkal szemben, hogy könnyebben tisztítható, ezért piszkolódás miatti cseréje csak a legritkább esetekben indokolt. Az új sírt érdemes azonnal impregnálni, így megóvhatjuk a mohásodástól. Ezt a feladatot minden 2. évben javasolt megismételni. Arra figyeljünk, hogy savas tisztítószert sose használjunk a műkőből készült sír tisztításához!

A műkőből készült sírkő élettartama a kő minőségétől függően 10-25 év. Ez idő alatt is számolni kell azonban azzal, hogy idővel fakul és elszíneződik, a lehulló falevelek, a rozsda, a viasz könnyen elszínezhetik. Legfőbb előnye tehát egyértelműen olcsósága, azonban ez ne riasszon el senkit. A műkő is alkalmas arra, hogy méltó emléket állítsunk belőle szeretteink számára.

Budapesti temetők ahol sírköves szakembereink dolgoznak:
Angeli utcai urnatemető, Budafoki temető, Cinkotai köztemető, Csepeli temető, Csillaghegyi urnatemető, Óbudai temető, Szent Gellért urnatemető, Farkasréti temető, Izraelita temető, Kerepesi temető, Kispesti öreg temető, Kispesti új temető, Kispesti izraelita temető, Kozma utcai izraelita temető, Megyeri temető, Rákospalotai köztemető, Lőrinci temető, Erzsébeti temető, Új köztemető.

Kiemelt megyék és települések ahol sírköves szakembereink dolgoznak:
Sírkő készítés Pest megye – Sírkő Budapest
Sírkő készítés Nógrád megye – Sírkő Salgótarján
Sírkő készítés Fejér megye – Sírkő Székesfehérvár
Sírkő készítés Komárom megye – Tatabánya
Sírkő készítés Jász-Nagykun-Szolnok megye – Szolnok
Sírkő készítés Heves megye – Eger
Sírkő készítés Bács-Kiskun megye – Kecskemét

4.7/5 - (14 votes)

Érdekes lehet!