Miért érdemes a sírkő köré térburkolatot készíteni?

Miért érdemes a sírkő köré térburkolatot készíteni?
Hogy a sírkövet egész évben, eső, hóolvadás idején is könnyen és kényelmesen meg tudjuk közelíteni, muszáj valamilyen burkolatról gondoskodni körülötte. Korábban murvát vagy apró kavicsot alkalmaztak erre a célra, de ez inkább volt tűzoltásnak, mint valódi megoldásnak tekinthető, hiszen mind a murva, mind a kavics idővel pótlásra szorultak és a célnak sem feleltek meg maradéktalanul. Napjainkban a térburkolat váltja fel őket, ami tartós és valóban praktikus megoldás a sírkő körül.

A sír tisztán tartását is nagyban megkönnyíti a tér burkolat, nem beszélve arról, hogy védelmet is nyújt a sírnak, hiszen növeli a távolságot pl. fűnyírás esetén, ami gyakran okoz kárt a síremlékekben. Új sírkő kialakításánál már eleve úgy járunk el, hogy szimpla sírnál is kellő hely maradjon a tér burkoló lapoknak. Régi sírok esetében a munkálatokat tavasszal érdemes elvégezni, még a gaz burjánzása előtt. A térkövek alá ún. geotextil alkalmazása javasolt, mellyel fokozottan megakadályozhatjuk a gyomok előbukkanását a térkövek közül. A térkő és a kavicsos lapok egyaránt kedveltek erre a célra. Gyakorlatilag azonos előnyökkel rendelkeznek, így a választást leginkább az egyéni ízlés határozza meg.

Gránit, márvány, mészkő, műkő sírkőkészítés több évtizedes tapasztalattal, megfizethető áron. Sírkövek, síremlékek, kripták, urnák készítése és felújítása, 5 év garanciával.

Budapesti temetők, ahol  sírköveseink  dolgoznak:
Angeli utcai urnatemető, Budafoki temető, Cinkotai köztemető, Csepeli temető, Csillaghegyi urnatemető, Óbudai temető, Szent Gellért urnatemető, Farkasréti temető, Izraelita temető, Kerepesi temető, Kispesti öreg temetőt, Kispesti új temető, Kispesti izraelita temető, Kozma utcai izraelita temető, Megyeri temető, Rákospalotai köztemető, Lőrinci temető, Erzsébeti temető, Új köztemető.

4.7/5 - (11 votes)

Érdekes lehet!