Miért érdemes a sírkő köré térburkolatot készíteni?

Miért érdemes a sírkő köré térburkolatot készíteni?
Hogy a sírkövet egész évben, eső, hóolvadás idején is könnyen és kényelmesen meg tudjuk közelíteni, muszáj valamilyen burkolatról gondoskodni körülötte. Korábban murvát vagy apró kavicsot alkalmaztak erre a célra, de ez inkább volt tűzoltásnak, mint valódi megoldásnak tekinthető, hiszen mind a murva, mind a kavics idővel pótlásra szorultak és a célnak sem feleltek meg maradéktalanul. Napjainkban a térburkolat váltja fel őket, ami tartós és valóban praktikus megoldás a sírkő körül.

A sír tisztán tartását is nagyban megkönnyíti a tér burkolat, nem beszélve arról, hogy védelmet is nyújt a sírnak, hiszen növeli a távolságot pl. fűnyírás esetén, ami gyakran okoz kárt a síremlékekben. Új sírkő kialakításánál már eleve úgy járunk el, hogy szimpla sírnál is kellő hely maradjon a tér burkoló lapoknak. Régi sírok esetében a munkálatokat tavasszal érdemes elvégezni, még a gaz burjánzása előtt. A térkövek alá ún. geotextil alkalmazása javasolt, mellyel fokozottan megakadályozhatjuk a gyomok előbukkanását a térkövek közül. A térkő és a kavicsos lapok egyaránt kedveltek erre a célra. Gyakorlatilag azonos előnyökkel rendelkeznek, így a választást leginkább az egyéni ízlés határozza meg.

Gránit, márvány, mészkő, műkő sírkőkészítés több évtizedes tapasztalattal, megfizethető áron. Sírkövek, síremlékek, kripták, urnák készítése és felújítása, 5 év garanciával.

Miért érdemes a sírkő köré térburkolatot készíteni?
5 (100%) 2 votes

Ez is érdekes lehet...