Milyen színű sírkövet válasszunk?

Milyen színű sírkövet válasszunk?
A sírkő évtizedekre szóló emléket állít szeretteinknek, kiválasztásakor éppen ezért az egyik legfontosabb kérdés a színe, ami megjelenésének alapját adja. Legelső benyomásainkat a sírkőről színéről szerezzük, ezt követően fedezzük fel közelebbről anyagát, formáját, dekoratív részleteit.

A szín azonban nemcsak esztétikai szempontból meghatározó, de azt is befolyásolja, hogy a sírkő mennyire könnyen vagy éppen nehézkesen lesz tisztán tartható, mennyi ideig őrzi meg eredeti állapotát és esetleges javítása hogyan lesz a későbbiekben megoldható. Az elmúlt években a paletta nagyon kibővült. A korábbi fekete, szürke árnyalatok helyett a sírkövek közé megérkeztek a színek, a rózsaszíntől a zöldön át a bézsig, tulajdonképpen a szivárvány összes színében. A színes kövek esetében előnyként említhetjük, hogy a szennyeződések kevésbé láthatók rajtuk, ám egy későbbi változtatás vagy javítás esetén nem biztos, hogy találunk az eredetivel pontosan megegyező árnyalatot.

A sötét színű homogén köveknél ilyen probléma biztosan nem adódik. Pozitívumuk még, hogy mivel a legklasszikusabb stílust képviselik, örök időkre szólnak. A megülő porral azonban számolni kell, a piszok ezeken a sötét sírköveken látszódik meg leginkább. A világos sírkövek ezzel szemben szinte elnyelik a port, így tisztítást is ritkábban igényelnek. Viszont az időjárási tényezők hamar elszínezik őket, így kevésbé időtállók. Újra divatba jöttek az önmagukban szemcsés, foltos anyagok, melyek szennyeződések szempontjából szintén jó választásnak tűnnek. Ám problémássá válhatnak, ha pótlásról, javításról lesz szó.

 

Sírkő készítés Budapesten és Pest megyében:
Gránit, márvány, mészkő és műkő kripták, sírkövek és síremlékek  készítése. Az egész ország területére szállítunk sírköveket. Kiemelt Pest megyei települések, ahol rövid határidővel dolgozunk: Dunakeszi, Göd, Sződ, Csörög, Fót, Csomád, Őrbottyán, Erdőkertes, Kismaros, Szokolya, Márianosztra, Rád, Kosd, Csővár, Vác, Vácrátót, Vácduka, Váchartyán, Vácegres, Vácszentlászló, Verőce, Veresegyház, Zebegény. Sírköves Budapest – a legjobb sírkő árak Budapesten.

Síremlék bontás, áthelyezés, felújítás hosszútávú garanciával, kiváló minőségben Budapest összes temetőjében és az ország egész területén. Sírköves termékeink: szimpla sírkő, dupla sírkő, ura, urna kripta. Síremlék kiegészítők, amiket forgalmazunk: sírkő vázák, mécsesek és feliratok.

Budapesti temetők ahol dolgozunk és elérhetőek szolgáltatásaink:
Angeli utcai urnatemető – XXII. kerület, Budafoki temető – XXII. kerület, Cinkotai köztemető – XVI. kerület, Csepeli temető – XXI. kerület, Csillaghegyi urnatemető – III. kerület, Óbudai temető – III. kerület, Szent Gellért urnatemető – XI. kerület, Farkasréti temető – XII. kerület, Izraelita temető – VIII. kerület, Kerepesi temető – VIII. kerület, Kispesti öreg temető – XIX. kerület, Kispesti új temető – XIX. kerület, Kispesti izraelita temető – XIX. kerület, Kozma utcai izraelita temető – X. kerület, Megyeri temető – IV. kerület, Rákospalotai köztemető – XV. kerület, Lőrinci temető – XVIII. kerület, Erzsébeti temető – XX. kerület, Új köztemető – X. kerület.

4.4/5 - (29 votes)

Érdekes lehet!