Sírkő felújítás és javítás

Sírkő felújítás és javítás
A sírkő renoválása elkerülhetetlenül esedékessé válik valamennyi kőtípus esetében, hiszen az idő múlása kíméletlenül rajta hagyja nyomát még a legjobb minőségű anyagokból készült és a legnagyobb gonddal karbantartott síremléken is. A felújítás jóval olcsóbb megoldás, mint a síremlék cseréje, éppen ezért nagyon keresett szolgáltatás is. A renoválásnak többféle fokozata és módja van a sírkő állapotától és természetesen a megrendelői igényektől függően.

A sírkő felújítás keretében a gránit, a mészkő, a műkő és a márvány síremlékek is szépen renoválhatók, még akkor is, ha nagyon régi és állapotukban erősen leromlott sírokról van szó. Az egyszerű, kefével, megfelelő vegyszerekkel és erős vízsugárral végzett tisztítás is hatékony lehet olyan esetekben, amikor a problémát az általános elkoszolódás, a mohásodás okozza. A legtöbbször azonban ennél átfogóbb eljárásra van szükség.

Egy sírkő felújításának legáltalánosabb módja a csiszolás, mellyel eltávolíthatók a felületi szennyeződések, karcolások, a sírkő elszíneződései és visszaadható a sírkő eredeti fénye. Ez az eljárás igen hatékony, a sírkő a csiszolást követően újszerű állapotba kerül. Sírkő felújítás keretében sor kerülhet a sír elemeinek szétbontására, ami növeli ugyan a költségeket, de nem ritka, hogy szükséges a sír eredeti állapotának helyreállításához, ami az alapvető célja a renoválásnak.

A sír egyéb elemeinek – mint a betűk, íráslapok, dekorációs elemek – szintén szüksége lehet a felújításra. A betűk újrafestése, esetleg cseréje, a táblák és feliratok, a szobrok, vázák, mécsesek és egyéb díszítőelemek felújítása szintén egyszerűen megoldható. A renoválás keretében elvégezhető a nyitott sírkő fedlappal való lezárása, valamint a sírkő körüli térkövezés, murvázás is. A megrendelő kívánsága szerint a sírkő felújítás során a síremlék akár új elemekkel is gazdagodhat.

Sírkő készítés, felújítás és bontás Budapest összes temetőjében.
Sírköves szakebereink rövid határidővel tudnak munkát felvenni Budapest alábbi temetőibe.

☑ Farkasréti temető
☑ Megyeri temető
☑ Rákospalotai köztemető
☑ Fiumei Úti Sírkert
☑ Óbudai temető
☑ Kozma utcai izraelita temető
☑ Kispesti Temető
☑ Pestszentlőrinci temető
☑ Új Köztemető
☑ Csepeli temető
☑ Budafoki temető

Milyen szolgáltatásokat tud igénybe venni még sírköves vállalkozásunktól?
Sírkő és síremlék felújítás, gravírozás, betűvésés, sírkő áthelyezés, sírkőbontás temetésre, urnás temetésre sírkőbontás, urnasírkő bontás, szimpla sírkőbontás, dupla sírkőbontás, sírkő szétbontás.

Hol vállaljuk a sírkő felújítást és bontást?
Sírkőbontás Budapesten és Pest megye minden temetőjébe. Egyéb helyszíne lenne a feladat, kérjük telefonáljon és megbeszéljük! A sírkő tárolást, szállítását is megoldjuk. Budapesti temetők, ahol gyakran dolgozunk: sírkő felújítás megyeri temetőben, palotai temetőben, új köztemetőben, farkasréti temetőben, óbudai temetőben, fiumei úti temetőben, erzsébeti temetőben, csepeli temetőben.

Sírkő készítés több évtizedes tapasztalattal, megfizethető áron. Sírkövek, síremlékek, kripták, urnák készítése és felújítása, 5 év garanciával.

4.3/5 - (77 votes)

Érdekes lehet!