Sírkő impregnálás

Napjainkban már sírkő impregnáló szereket is lehet vásárolni. Miért érdemes használni ezeket a felületvédő vegyszereket? Legyen szó nemes kőből ( gránit, márvány, mészkő) vagy műkőből készült síremlékről, a felület ki van téve az időjárásnak. A káros napsugárzás, az eső, a fagy idővel kikezdheti a sírkő felületét. Ezért aki több évtizedre szeretné megóvni szerettei  síremlékét, használhat sírkő impregnáló szereket is. A kereskedelemben több fajta terméket is találhat.

A nemes köveknél és a műkőnél is felületbe beszivárgó víz okozhatja a legnagyobb problémát. Minden ásványi kőzet valamilyen szinten porózus, a tömörsége függvényében. Minél porózusabb a kőzet annál könnyebben szivároghat a felületbe a víz. Több évtized alatt ez jelentős károkat okozhat. A felület impregnáló szerepe, hogy homogén védőfelületet képezzen a kő felületén és lezárja a mikró repedéseket a felületen. Minél korosabb egy síremlék a felülete annál porózusabb és jobban igényli a felület védelmet.

A sírkő impregnáló használatáról
Az impregnáló szerek minden kültéri kőzet felület védelmére alkalmasak, úgy mint: műkő és mészkő lépcsőlapok, könyöklők, párkányok, síremlékek, kripták, urnák. Felhordás történhet, ecsettel, szivaccsal, hengerrel. Nagyon fontos, hogy a teljes felületen film réteg képződjön. Érdemes több rétegben felhordani. Érdekesség, a kezelt felület még élénkebb színű lesz. Nagy forróságban nem ajánlott az impregnálás. Minden esetben érdemes a felületet tökéletesen portalanítani. Kézügyességgel rendelkezők saját maguk is el tudják végezni a felület impregnálását.

És egy bemutató videó a sírkő impregnáló gyakorlati hasznáról:

Síremlékek és sírkövek forgalmazása Budapesten és Pest megyébe. Bármilyen terméket el tudunk készíteni a kiválasztott nemes és mesterséges kövekből. Első sorban időt álló és kiváló minőségű gránit, márvány és mészkő sírkövek készítésével és forgalmazásával foglalkozunk. kedvező árak, prémium minőség. Egyedül álló szín, minta és forma választékkal rendelkezünk. Minden Budapesten lévő temetőben dolgozunk. A termékek menüpontban tekintheti meg az általunk készített és forgalmazott sírköveket.

Szolgáltatásaink
Sírkő készítés, emléktábla készítés, síremlék felújítás, sírkő bontás, kőfaragás, betűvésés,

Felhasznált anyagok:
Gránit, márvány, mészkő, műkő.

Fő termékek amiket forgalmazunk:
Egyszemélyes sírkő, kétszemélyes sírkő, családi kripta, urnakripta, urnasírkő, emléktábla és sírkő kiegészítők.

Budapesti temetők, ahol  sírköves  szakembereink dolgoznak:
Angeli utcai urnatemető – XXII. kerület, Budafoki temető – XXII. kerület, Cinkotai köztemető – XVI. kerület, Csepeli temető – XXI. kerület, Csillaghegyi urnatemető – III. kerület, Óbudai temető – III. kerület, Szent Gellért urnatemető – XI. kerület, Farkasréti temető – XII. kerület, Izraelita temető – VIII. kerület, Kerepesi temető – VIII. kerület, Kispesti öreg temető – XIX. kerület, Kispesti új temető – XIX. kerület, Kispesti izraelita temető – XIX. kerület, Kozma utcai izraelita temető – X. kerület, Megyeri temető – IV. kerület, Rákospalotai köztemető – XV. kerület, Lőrinci temető – XVIII. kerület, Erzsébeti temető – XX. kerület, Új köztemető – X. kerület.

5/5 - (2 votes)

Érdekes lehet!