Sírkő készítés Dorog

Sírkő készítés Dorog
Az elmúlás az élet természetes velejárója, ám amikor szeretteinkkel történik meg az elkerülhetetlen, annak feldolgozása mindig roppant nehéz feladat. Ilyenkor a gyász tölti ki a mindennapokat és még a kötelező tennivalók is rengeteg energiát emésztenek fel. A Dorog sírkő tapasztalt munkatársai éppen ezért mellettünk állnak és támogatnak minket ezekben a nehéz időkben. Hiszen bármennyire is fájdalmas és nehéz, a temetésről és az emlékhely elkészítéséről gondoskodni kell, ez utóbbival kapcsolatban pedig számtalan olyan kérdés felmerül, amire addig nem is gondoltunk volna.

Mekkora sírkövet csináltassunk? Milyen alapanyagot válasszunk? Melyik módszer a legtartósabb a feliratok elhelyezésére? Szerencsére egy profi sírköves rengeteget segíthet ezek eldöntésében, így nekünk csak a legfontosabb részleteket kell meghatározni. A Dorog sírkő készítés szakemberei a leggyakrabban azokat a megoldásokat preferálják, amik kellően időtállók és nem igényelnek rendszeres karbantartást. Hiszen senki sem láthatja előre, hogy miképp alakul az élete, ám ha csak évente egyszer jutunk ki az emlékhelyhez, akkor is szeretnénk annak állapotát megőrizni. Erre a célra az egyik legalkalmasabb megoldás a gránit sírkő.

Ez az anyag rendkívül tartós, összetétele révén pedig ellenáll az időjárás viszontagságainak is. A feliratok és az idézetek felírását épp ezért érdemes inkább gravírozással kérni, a bronz betűk ugyanis nem csak költségesebbek, de amennyiben utólag még kerül fel valamilyen szöveg, annak eltér majd a színe. Síremlék készítés során gyakorta felmerül az igény arra is, hogy egy fénykép is elhelyezésre kerüljön a táblán. Ez készülhet lézeres megoldással, vagy utólag ragasztva, porcelán alapból. Utóbbi nagy előnye, hogy színes képet is kérhetünk, ám azzal mindenképpen számolnunk kell, miszerint ez a megoldás meglehetősen sérülékeny. Bármilyen kívánságunk is merüljön fel az emlékhely kapcsán, elsőként mindig járjunk utána a helyi szabályozásoknak. Az információk birtokában pedig már kérhetjük egy profi kivitelező segítségét.

Sírköves vállalkozásunkról

Sírköves vállalkozásunk nemes kövekből, első sorban gránitból készült termékek készítésével és forgalmazásával foglalkozik. Szolgáltatásainkkal az egész ország területén állunk rendelkezésére. Igyekszünk, minden igényt kiszolgálni a legnagyobb választékkal. Első sorban gránit, márvány és mészkő sírkövek forgalmazásával foglalkozunk de műkőből is készítünk síremlékeket. Egyedül álló szín, minta és forma választékkal rendelkezünk. A sírkövek menüpontban tekintheti meg az általunk készített és forgalmazott sírköveket. Egyszemélyes sírkő (szimpla sírkő), kétszemélyes sírkő (dupla sírkő), családi kripta, urnakripta, urnasírkő és emléktábla készítés. Sírkő bontás és áthelyezés és sírkő felújítás.

Síremlék felújítás és tisztítás Dorog
Minden síremlék életében egyszer eljön az a pillanat amikor felújítást igényel. Egy tiszta, csillogó síremlék sokkal szebb, mint egy kopott, megfakult. Szakembereink magasnyomású mosatással, csiszolással, polírozással újítják fel a sírkő felületét. Igény esetén a feliratokat is újra véssük, aranyozzuk. A szolgáltatásaink menüpontban bővebben is olvashat sírköves szolgáltatásainkról.

Síremlék helyreállítás Dorog
Amennyiben a síremlék annyira károsodott, (elmozdult, megsüllyedt) hogy már nem elég a felszíni felújítás, akkor sírköves szakembereink a teljes helyreállítást is vállalják. A síremléket elemeire szereljük, az alapozást újra elvégezzük, megerősítjük a teherhordó részeket, a sérült elemeket kicseréljük, majd a teljes felületet újracsiszoljuk és polírozzuk. A felújított síremlék köré térkövet rakunk le vagy murvát terítünk le.

Sírköves Dorog és a környező településeken.

Rate this post

Érdekes lehet!