Sírkő készítés Esztergom

Sírkő készítés Esztergom
A szeretteinknek állított sírhely egy örök emlék, ahol bármikor leróhatjuk tiszteletünket és ami mellett nyugodtan elmerülhetünk a gondolatainkban és közel érezhetjük magunkhoz az eltávozottakat. Emiatt aztán mindannyian azt szeretnénk, ha hosszú évtizedekig eredeti pompájában ragyogna, ám az időjárás és az egyéb környezeti hatások időről időre kikezdhetik állapotát. Az Esztergom sírkő szolgáltatásai közt szerencsére megtalálható a renoválás is, ami szakszerűen elvégezve gyönyörű eredménnyel kecsegtet.

Állapottól függően gyakorta elég egy magasnyomású tisztítás és az azt követő polírozás, illetve a feliratok javítása, ám néha ennél mélyebben gyökeredzik a probléma. Komolyabb szerkezeti gondok esetén a sírköves szakemberek egészen az alapoktól újjáépítik az emlékhelyet, így visszaállítva az eredeti állapotot. Jelentősebb rongálódás esetén a legkézenfekvőbb megoldást ugyanakkor a síremlék készítés jelenti.

A folyamat során a legapróbb részletekig testre szabhatjuk megrendelésünket, kezdve a feliratoktól a kiegészítő elemekig bezárólag, még a felhasznált alapanyagokat is ideértve. Ez utóbbi kardinális kérdés lehet a hosszú távú strapabíróság tekintetében. Manapság a legelterjedtebb megoldásnak a gránit sírkő számít, méghozzá okkal. Ez a mélységi magmás kőzet ugyan csak speciális szerszámok segítségével munkálható meg, ám rendkívül ellenálló, így tartós megoldást nyújt. Az Esztergom sírkő készítés szakemberei kizárólag a legkiválóbb anyagok felhasználásával dolgoznak.

Ennek köszönhetően nem csupán az elkészült sírkövekre vállalnak 5 év garanciát, de azok megsüllyedésére is, probléma esetén pedig a lehető legrövidebb időn belül elvégzik a szükséges javításokat. Megrendeléskor érdemes nagy hangsúlyt fektetni a részletekre is. Nem csak a megfelelő betűtípus és a feliratok ízléses elhelyezése döntő tényező, de a különböző kiegészítők is roppant lényegesek. Például egy váza, illetve mécses tartó nem csupán esztétikus megjelenést kölcsönöz, de funkcionalitás szempontjából is rendkívül hasznos lehet.

Sírköves vállalkozásunkról

Sírköves vállalkozásunk nemes kövekből, első sorban gránitból készült termékek készítésével és forgalmazásával foglalkozik. Szolgáltatásainkkal az egész ország területén állunk rendelkezésére. Igyekszünk, minden igényt kiszolgálni a legnagyobb választékkal. Első sorban gránit, márvány és mészkő sírkövek forgalmazásával foglalkozunk de műkőből is készítünk síremlékeket. Egyedül álló szín, minta és forma választékkal rendelkezünk. A sírkövek menüpontban tekintheti meg az általunk készített és forgalmazott sírköveket.Egyszemélyes sírkő (szimpla sírkő), kétszemélyes sírkő (dupla sírkő), családi kripta, urnakripta, urnasírkő és emléktábla készítés. Sírkő bontás és áthelyezés, sírkő felújítás.

Síremlék felújítás és tisztítás Esztergom
Minden síremlék életében egyszer eljön az a pillanat amikor felújítást igényel. Egy tiszta, csillogó síremlék sokkal szebb, mint egy kopott, megfakult. Szakembereink magasnyomású mosatással, csiszolással, polírozással újítják fel a sírkő felületét. Igény esetén a feliratokat is újra véssük, aranyozzuk. A szolgáltatásaink menüpontban bővebben is olvashat sírköves szolgáltatásainkról.

Síremlék helyreállítás Esztergom
Amennyiben a síremlék annyira károsodott, (elmozdult, megsüllyedt) hogy már nem elég a felszíni felújítás, akkor sírköves szakembereink a teljes helyreállítást is vállalják. A síremléket elemeire szereljük, az alapozást újra elvégezzük, megerősítjük a teherhordó részeket, a sérült elemeket kicseréljük, majd a teljes felületet újracsiszoljuk és polírozzuk. A felújított síremlék köré térkövet rakunk le vagy murvát terítünk le.

Sírköves Esztergom és a környező településeken.

Rate this post

Érdekes lehet!