Sírkő készítés Nagykőrös

Sírkő készítés Nagykőrös
Amikor egy hozzátartozótól kell végső búcsút vennünk, az lelkileg mindig egy roppant megterhelő időszak. Ilyenkor minden támogatásnak óriási a jelentősége, a Nagykőrös sírkő szakemberei pedig pontosan tisztában vannak ennek fontosságával. A veszteség okozta fájdalom árnyékában nagyon nehéz meghatározó döntéseket hozni, ebben pedig egy tapasztalt gárda útmutatása figyelemre méltó segítséget jelent.

A legnagyobb dilemmát gyakorta az emlékhely anyagának megválasztása okozza. Noha a síremlék készítés vonatkozásában is születtek innovációk az elmúlt években, legtöbben még mindig a klasszikus megoldások mellett teszik le voksukat. Elterjedt a műkő és gyakorta találkozhatunk márvány alapokkal is, ám mielőtt döntenénk, feltétlenül érdemes alaposan utánanézni az esetleges hátrányoknak. Előbbi ugyanis főként azért népszerű, mert a bekerülési költsége alacsony. Emellett azonban könnyedén magába szívja a nedvességet, aminek a hatására foltossá válhat, hidegebb időben pedig akár meg is repedhet. Patinája megőrzése érdekében rendszeres karbantartást, csiszolást igényel.

A márvány esetében ugyanezekkel a problémákkal szembesülhetünk, ráadásul drágább is. A nagykőrösi sírköves szakemberek emiatt a legtöbb esetben egy jóval strapabíróbb anyagot preferálnak. A gránit sírkő nem csak az időjárás viszontagságainak, de a savas, illetve lúgos kémhatásnak is kiválóan ellenáll. Nem kell tartanunk a moha megjelenésétől, a rozsdásodástól, de még a fagy okozta repedésektől sem. Ha emellett tesszük le a voksunkat, akkor nem lesz szükség az emlékhely gondozására, ez pedig sokszor hatalmas előnyt jelent.

Ugyanakkor a Nagykőrös sírkő készítés csapata felhívja a figyelmet arra is, hogy a gránitot nem érdemes burkolásra használni, mert így használva pár éven belül szinte biztosan elválik a kerettől. Bárhogy is határozzunk, azt mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy a tartós eredményhez elengedhetetlen a megfelelő alap is. Amennyiben a temető szabályzata engedi, a legoptimálisabb a vasbeton koszorú, az ugyanis a legstabilabb megoldás.

Sírköves vállalkozásunkról

Sírköves vállalkozásunk nemes kövekből, első sorban gránitból készült termékek készítésével és forgalmazásával foglalkozik. Szolgáltatásainkkal az egész ország területén állunk rendelkezésére. Igyekszünk, minden igényt kiszolgálni a legnagyobb választékkal. Első sorban gránit, márvány és mészkő sírkövek forgalmazásával foglalkozunk de műkőből is készítünk síremlékeket. Egyedül álló szín, minta és forma választékkal rendelkezünk. A sírkövek menüpontban tekintheti meg az általunk készített és forgalmazott sírköveket.Egyszemélyes sírkő (szimpla sírkő), kétszemélyes sírkő (dupla sírkő), családi kripta, urnakripta, urnasírkő és emléktábla készítés. Sírkő bontás és áthelyezés és sírkő felújítás.

Síremlék felújítás és tisztítás Nagykőrös
Minden síremlék életében egyszer eljön az a pillanat amikor felújítást igényel. Egy tiszta, csillogó síremlék sokkal szebb, mint egy kopott, megfakult. Szakembereink magasnyomású mosatással, csiszolással, polírozással újítják fel a sírkő felületét. Igény esetén a feliratokat is újra véssük, aranyozzuk. A szolgáltatásaink menüpontban bővebben is olvashat sírköves szolgáltatásainkról.

Síremlék helyreállítás Nagykőrös
Amennyiben a síremlék annyira károsodott, (elmozdult, megsüllyedt) hogy már nem elég a felszíni felújítás, akkor sírköves szakembereink a teljes helyreállítást is vállalják. A síremléket elemeire szereljük, az alapozást újra elvégezzük, megerősítjük a teherhordó részeket, a sérült elemeket kicseréljük, majd a teljes felületet újracsiszoljuk és polírozzuk. A felújított síremlék köré térkövet rakunk le vagy murvát terítünk le.

Sírköves Nagykőrösön és a környező településeken.

 

Rate this post

Érdekes lehet!