Kérdések és válaszok

1. Mitől süllyedhet meg a sírkő és hogyan lehet helyreállítani?
A megsüllyedés akkor következik be, ha megfelelő talajtömörítés nélkül, és megfelelő alapozás nélkül kerül lefektetésre a sírkő. A süllyedés elkerülésére a tökéletes megoldás csak a talajtömörítés és alapozás utáni újbóli lerakás lehet.

2. Miért válasszunk gránit sírkövet?
Mert a az egyik legkeményebb nemes kő, kiválóan ellenáll az időjárásnak (fagy, hó, eső, napsütés). Mert a legnagyobb színválasztékban kapható nemes kő fajta a gránit. Magas fénye van. A későbbiekben felcsiszolható, felújítható.

3. Lehet a sírköveket felújítani?
Igen, és szinte ugyan olyan ragyogó fénye, színe lesz mint egy új sírkőnek.

4. Milyen karbantartást igényel a gránit síremlék?
Gyakorlatilag semmilyen különleges karbantartást igényel, elég ha tél végén a sírkő környékét megtiszítjuk a gyomnövényektől és a sírkő felületét letisztítjuk

5. Szükséges sírköveket télen betakarni, védeni?
Nem, a márvány, mészkő és gránit sírkövek tökéletesen ellenállnak a hónak, fagynak. Azt viszont érdemes ellenőrizni, hogy a sírkő homogén és felcsiszolt felületén nincs-e sérülés, mert a repedésbe befolyó víz már komoly károkat tud tenni télen.

6. Miért szükséges télen becsomagolni a sírkő vázát?
A vázát a fagyok beköszöntével érdemes letakarni, lefordítani vagy becsomagolni. Nem a váza anyag nem bírja a hideg telet, hanem a bele kerülő víz térfogata nő meg annyira a nagy mínuszokban, hogy szét feszíti a legkeményebb márvány, gránit vagy műkő vázát is.

7. Miért érdemes a sírkő köré térburkolatot készíteni?
Mert kiemeli a sírkő szépségét, mert kevésbé tudják a gyomnövények megtámadni a sírkő oldalát, mert könnyebb takarítani a sírkő környezetét (télen hó és sár).

8. Mikor lehet a sírkövet felállítani temetés után?
Mindenki szeretné, ha már egy hét múlva állna a megrendelt sírkő. Ennek gyakorlati akadálya nincs. Amennyiben szakember készítést el a megfelelő talaj előkészítést, akkor bármikor felállítható a sírkő.

9. Mekkora sírkövet válasszak?
Sajnos nem választhatunk tetszőleges sírkő méretet. A sírkő méretét az illetékes temető szabályzata írja elő. Ez a szabályzat azért szigorú, hogy egységes képet adjon a temető aktuális parcellája. A temetők sírkő szabványai között jelentős eltérés lehet, ezért érdeklődjön személyesen. A méretek: kripta, dupla sírkő, szimpla sírkő, urna síkő, urna kripta.

10. Milyen színű sírkövet válasszunk?
Olyan óriási lett a szín választék, hogy nehéz jó tanácsot adni. Egy két szempontot azonban érdemes figyelembe venni. A sötét sírköveken jobban látszódik a por és piszok. A világos sírkövek viszont hamarabb megfakulhatnak. Manapság a homogén szerkezetű kövek mellett nagyon divatba jöttek a színes, foltos, tarka gránit kövek, ezeken a sírköveken látszik legkevésbé a felületi piszok.

11. Milyen betűt válasszunk sírfeliratnak?
Lehet vésett betűt választani, ami a sírkőbe van belevésve ez örök életű, de távolról nem olyan jól olvasható. Választhatunk bronz betűket, amik kiválóan látszanak messziről is, de a bronz elszíneződhet és sajnos a fémgyűjtők ellophatják a síremlékről.

12. Milyen fajta képeket lehet elhelyezni a sírkőre?
Kétféle tartós megoldás közül lehet választani. Az egyik fajta, amikor lézerrel gravírozzák bele a képet a sírkő anyagába, a másik fajta a sírkőre ragasztott, porcelán kép. A porcelán kép is több évtizedre szól.

13. Milyen szolgáltatást vállalnak még?
Sírkő felújítást, sírkő bontást, kripta alépítmény készítést, talaj tömörítést, murvázást, térkövezést.

14. Nyitott vagy zárt sírkövet válasszunk?
Amennyiben ritkán járunk ki a temetőbe és nem szeretnénk virágokat ültetni a sírkőre, akkor minden képen javasolt a zárt sírkő választása. A zárt sírkő könnyebben ápolható és nem jelennek meg a gyomnövények a felszínén. Ha több időnk van a temetőbe kijárni és szeretnénk virágokat a síron látni, akkor a nyitott sírkő választása javasolt. A sírkő felszíne lehet teljesen nyitott vagy részlegesen nyitott, ahogy szeretnénk.

15. Hibák a sírkövön, van garancia?
Bármilyen hibát fedez fel az elkészült sírkövön, jelezze a készítő felé. Ezt érdemes a garanciális időn belül jelezni. Az 5 év garancia minden általunk gyártott és forgalmazott termékre vonatkozik.

16. Az impregnálással nőhet a sírkő élettartama?
A legnagyobb károkat a sírkő felszínén a nedvesség és a napsugárzás okozhatja. Ha vesszük a fáradságot és legalább két évente impregnáló anyaggal lekezeljük a síremléket akkor víztaszítóvá és UV. állóvá tudjuk tenni, ami jelentősen meghosszabbíthatja a síremlék élettartamát.

Sírkő készítés Budapesten és Pest megyében, több évtizedes tapasztalattal, megfizethető áron. Sírkövek, síremlékek, kripták, urnák urnakripták készítése forgalmazása és felújítása, 5 év garanciával.

Az alábbi felsorolásban láthatóak a sírkő áraink

Műkőből készült termékek
Műkő urnasírkő: 100000 Ft-tól
Műkő szimpla sírkő: 190000 Ft-tól
Műkő dupla sírkő: 290000 Ft-tól

Mészkőből készült termékek
Mészkő urna: 120000 Ft-tól
Mészkő szimpla sírkő: 220000 Ft-tól
Mészkő dupla sírkő: 490000 Ft-tól

Márványból készült termékek
Márvány urna: 120000 Ft-tól
Márvány szimpla sírkő: 260000 Ft-tól
Márvány dupla sírkő 590 000 Ft-tól

Gránitból készült termékek
Gránit urna:120000-tól
Gránit urnakripta: 190000 Ft-tól
Gránit szimpla sírkő: 260000 Ft-tól
Gránit dupla sírkő: 590000 Ft-tól

Kripta alépítményre és felépítményre a helyszíni felmérést követően tudunk egyedi árajánlatot készíteni. Ezen termékeken felül sírkő vázákat és kiegészítőket is forgalmazunk. Cégünk specialitása a kiváló minőségű gránitsírkövek készítése és forgalmazása. A sírkő árak nagyba függenek az anyag minőségtől, színtől, mintázattól, vastagságtól és a kidolgozottságtól. Az itt felsorol árak csak tájékoztató jellegűek, kérjük a pontos részletekkel kapcsolatosan keresse szakértő munkatársainkat. Minden egyedi igény igyekszünk kielégíteni. Sírköves Budapest – a legjobb sírkő árak Budapesten.

Budapesti temetők ahol sírköves szakembereink dolgoznak:
Angeli utcai urnatemető, Budafoki temető, Cinkotai köztemető, Csepeli temető, Csillaghegyi urnatemető, Óbudai temető, Szent Gellért urnatemető, Farkasréti temető, Izraelita temető, Kerepesi temető, Kispesti öreg temető, Kispesti új temető, Kispesti izraelita temető, Kozma utcai izraelita temető, Megyeri temető, Rákospalotai köztemető, Lőrinci temető, Erzsébeti temető, Új köztemető. Sírkő készítés, sírkő felújítás, sírkő áthelyezés, sírkő bontás.

Sírkő készítés, felújítás és bontás Budapest összes temetőjében.
Sírköves szakebereink rövid határidővel tudnak munkát felvenni Budapest alábbi temetőibe.

☑ Farkasréti temető
☑ Megyeri temető
☑ Rákospalotai köztemető
☑ Fiumei Úti Sírkert
☑ Óbudai temető
☑ Kozma utcai izraelita temető
☑ Kispesti Temető
☑ Pestszentlőrinci temető
☑ Új Köztemető
☑ Csepeli temető
☑ Budafoki temető

5/5 - (8 votes)

Érdekes lehet!