Miért válasszunk gránit sírkövet?

Miért válasszunk gránit sírkövet?
Sírkövet választani soha nem kellemes feladat, de mindenkit egyetlen fő cél vezérel: a legméltóbb emléket állítani vele elhunyt szerette számára. Az iránta érzett szeretetnek, tiszteletnek és elvesztése miatt érzett mély gyásznak a jelképe a sírkő, amivel sok mindent kifejezhetünk. A választásnál több tényezőt is mérlegelni kell, de a sírkő elkészítésének legelső lépését az alapanyag kiválasztása jelenti.

A gránit napjainkban igen elterjedt, kijelenthetjük, hogy az egyik legnépszerűbb alapanyag a sírkő készítésben. Mivel létezik olcsóbb változata is, a műkőt is kiszorítja, hiszen jóval esztétikusabb és tartósabb megoldásokat kínál. Sokan a legideálisabb sírkő alapanyagnak tartják időtállósága, megfizethetősége és könnyű formázhatósága folytán. Számos előnyös tulajdonságát mintegy megkoronázza, hogy hamisítatlan elegáns, igényes megjelenést kölcsönöz a sírnak, magas színvonalú megoldásokat ad a sírkő készítők kezébe.

Többféle színben rendelkezésünkre áll, aki szeretné elengedni a fantáziáját a sírkő tervezésekor, nem talál ennél jobb anyagot hozzá. Ez a kő adottságainak köszönhetően alkalmas arra, hogy bonyolult formákat faragjanak belőle és különleges motívumokkal díszítsék. Aki nem tud vagy nem szeretne sok időt áldozni az elkészült sírkő karbantartására, annak is csak ajánlani lehet a gránitot, hiszen különösebben nem igényes, nagyon könnyen tisztán tartható, az időjárási tényezőknek ellenálló típusú kő, így élettartama is hosszú.

Sírkő készítés több évtizedes tapasztalattal, megfizethető áron. Sírkövek, síremlékek, kripták, urnák készítése és felújítása, 5 év garanciával.

És egy videó a gránit sírkő színekről:

4.4/5 - (18 votes)

Érdekes lehet!