Sírkő készítés Jászberény

Sírkő készítés Jászberény
A gyász időszakában nagyon nehéz komoly döntéseket hozni, ugyanakkor a végső búcsú pillanata megköveteli, hogy az emlékhellyel kapcsolatos kérdésekben elhatározásra jussunk. A Jászberény sírkő évtizedes tapasztalattal rendelkező munkatársai empatikus és professzionális módon segítik ilyenkor a helyzetünket és tanácsaik óriási könnyebbséget jelentenek ezekben a nehéz időkben.

Természetesen nincs feltétlen szükség arra, miszerint közvetlenül a temetés után megtörténjen a sírkő felállítása, ám igény esetén erre is van lehetőség. A föld ülepedése ugyanis nincs hatással a szerkezeti biztonságra, hiszen az alapozás a gödör mellett történik. Ezt mindenkinek a saját preferenciája alapján kell eldönteni. Sokan mielőbb szeretnék, hogy az emlékhely teljes mértékben elkészüljön, a jászberényi sírköves mesterek pedig tökéletesen fel vannak készülve az ilyen feladatokra is.

Ezzel kapcsolatban vannak olyan tényezők, amiket mindenképp nekünk kell meghatároznunk. Ilyen például a felirat is. A kívánt szöveg mellett ugyanakkor a felvitel technikája sem mindegy, hiszen míg a festett, illetve aranyozott betű pár éven belül veszíthet minőségéből, addig a homokfújt megoldás rendkívül időtálló. A síremlék készítés során a különböző kiegészítőknek is nagy szerepe van. Az ültetőfelület, a kapaszkodó, vagy épp a váza egyaránt roppant praktikus lehet hosszú távon. Emiatt a Jászberény sírkő készítés csapata nagy hangsúlyt fektet ezekre és mindig az igényeinknek megfelelően készítik el a terveket. Az egyik legfontosabb kérdés azonban az, hogy milyen alapanyagból készüljön el az emlékhely.

A márvány, illetve a mészkő esztétikai szempontból kiváló, utóbbi pedig megmunkálhatóság tekintetében is remek. Ugyanakkor nem véletlenül egyre népszerűbb a gránit sírkő. Sikerét elsősorban strapabíróságának köszönheti, ugyanis remekül ellenáll az időjárás viszontagságainak. Egyedi mintázatának köszönhetően nincs belőle két egyforma darab és csak minimális karbantartást igényel. Elég időnként vízzel lemosni és pompáját évtizedeken át megőrzi.

Sírköves vállalkozásunkról

Sírköves vállalkozásunk nemes kövekből, első sorban gránitból készült termékek készítésével és forgalmazásával foglalkozik. Szolgáltatásainkkal az egész ország területén állunk rendelkezésére. Igyekszünk, minden igényt kiszolgálni a legnagyobb választékkal. Első sorban gránit, márvány és mészkő sírkövek forgalmazásával foglalkozunk de műkőből is készítünk síremlékeket. Egyedül álló szín, minta és forma választékkal rendelkezünk. A sírkövek menüpontban tekintheti meg az általunk készített és forgalmazott sírköveket. Egyszemélyes sírkő (szimpla sírkő), kétszemélyes sírkő (dupla sírkő), családi kripta, urnakripta, urnasírkő és emléktábla készítés. Sírkő bontás és áthelyezés és sírkő felújítás.

Síremlék felújítás és tisztítás Jászberény
Minden síremlék életében egyszer eljön az a pillanat amikor felújítást igényel. Egy tiszta, csillogó síremlék sokkal szebb, mint egy kopott, megfakult. Szakembereink magasnyomású mosatással, csiszolással, polírozással újítják fel a sírkő felületét. Igény esetén a feliratokat is újra véssük, aranyozzuk. A szolgáltatásaink menüpontban bővebben is olvashat sírköves szolgáltatásainkról.

Síremlék helyreállítás Jászberény
Amennyiben a síremlék annyira károsodott, (elmozdult, megsüllyedt) hogy már nem elég a felszíni felújítás, akkor sírköves szakembereink a teljes helyreállítást is vállalják. A síremléket elemeire szereljük, az alapozást újra elvégezzük, megerősítjük a teherhordó részeket, a sérült elemeket kicseréljük, majd a teljes felületet újracsiszoljuk és polírozzuk. A felújított síremlék köré térkövet rakunk le vagy murvát terítünk le.

Sírköves Jászberény és a környező településeken.

Rate this post

Érdekes lehet!